Un inalt oficial nord-coreean si complicele sau au fost executati public, dupa ce au scris un mesaj defaimator pe o cladire

Kim Jong Un - sursa foto: aktual24.ro

Un colonel din cadrul Departamentului Statului Major General nord – coreean, acuzat ca in 25 aprilie a scris cu graffiti pe Casa de Cultura din Coreea de Nord un mesaj critic adresat regimului Kim Jong Un, a fost recent executat public, potrivit unor surse din Coreea de Nord.

„Un colonel al Departamentului de Operatiuni al Statului Major General si un alt complice au fost executati public cu pusti automate in poligonul de trageri al Academiei Militare Kanggun”, a declarat sursa din Pyongyang , citata de Daily NK. „El a fost acuzat ca a defaimat casa de cultura cu graffiti, criticand dur regimul si a fost executat in cele din urma”.

Sursa a mai spus ca executia a fost efectuata in liniste in fata cadrelor de rang inalt de la Ministerul Securitatii de Stat si militare. Dupa executie, familia colonelului a fost mutata intr-un lagar politic. ”

Daily NK, a precizat anterior ca, mesajul critic la adresa regimului Kim Jong Un a fost gasit pe peretii casei de cultura in 25 aprilie la ora 4 dimineata, iar autorii mesajului au fost prinsi pe 1 martie, timp in care autoritatile nord-coreene au depus eforturi semnificative pentru a identifica vinovatul prin restrictionarea miscarii in si din zona, sporirea controalelor de securitate si analizarea scrierii de mana folosite, folosind de asemenea incidentul ca o oportunitate de imbunatatire a securitatii in zona.

144

Alte stiri: